Yousee Giga speed

29-06-2020 23:07:49

 

Fremtidens bredbånd kommer til Grejsdalen

 

For at sikre vores net her i Grejsdalen kan levere den øgede efterspørgsel på hurtige internet hastigheder, har bestyrelsen i Grejsdalens Antenne Laug valgt at opgradere vores kabel-tv-net.
Det har resulteret i et ambitiøst Gigabredbåndsprojekt

Grejsdalens Antenne Laug har indgået aftale med YouSee om en massiv opgradering af foreningens kabel-tv-net. Derved øges kapaciteten væsentligt, så vi i løbet af 2019/2020 kan levere vanvittigt hurtigt internet til vores medlemmer.

 

 Tommy Kristensen, formand for Grejsdalens Antennelaug forklarer det således:

''Med Gigabredbåndsaftalen med YouSee sikrer vi vores medlemmer højhastighedsforbindelser op til 1 Gbit (1.000 Mbit). Til orientering er en gennemsnitshastighed hos vores medlemmer i dag på mellem 60 Mbit og 300 Mbit, så vi er tidligt ude og derved velforberedte, når medlemmerne måtte ønske højere hastigheder. Teknikken muliggør hastigheder op til svimlende 10 Gigabit. Det kommer naturligvis også medlemmer til gode, som ikke har behov for det hurtige internet, idet de får bedre tv-signal i takt med at de forskellige programudbyder begynder at sende i 4K.

''Skal vi overleve i konkurrencen med andre udbydere, må vi til stadighed være på forkant med udviklingen og det er bestyrelsens målsætning at være den foretrukne lokale leverandør at tv og internet her i Grejsdalen. Det kan vi med stolthed sige er lykkedes os meget godt og med aftalen sikres vores medlemmer højhastighedsbredbånd langt ud i fremtiden, fortæller Tommy.''

 Fakta:

Med en YouSee Tv-boks kan man blande en underholdningspakke med både tv-kanaler og streamingtjenester. I første omgang er det muligt at vælge mellem 56 tv-kanaler og otte streamingtjenester: HBO Nordic, Viasat Film inkl. ViaPlay, C More, Dansk Filmskat, Min Bio, Disney Channels XTRA, National Geographic+ og Nick+.

Gigabredbånd er navnet på YouSee's højhastighedsbredbånd, der leveres via vores forenings såkaldte coax-net, den tekniske betegnelse for kabel-tv-net.

1.000 Mbit svarer til 1 Gbit. Med en hastighed på 1.000 Mbit kan man teoretisk downloade en to timers spillefilm i fuld HD-kvalitet (10 GB) på ca. halvandet minut.

Opgraderingen til Gigabredbånd foregår via eksisterende kabler og berører derfor kun udstyr over jorden. Det er altså ikke nødvendigt at grave kabler ned.

Efter opgraderingen kan alle medlemmer på kabel-tv-nettet få såkaldt symmetriske bredbåndshastigheder. Det vil sige, at kan opgradere sit bredbåndsabonnement til samme download- og uploadhastighed fx 500/500 Mbit.

Opgraderingen er også godt nyt for husstande i vores forening på giganettet, der har planer om at sælge hus eller lejlighed. Mere end otte ud af 10 danskere mener nemlig, at det en afgørende faktor for deres kommende valg af bolig, om der er gode mobil- og bredbåndsforbindelser.